Zelfstandig ondernemer Kim Minten schrijft in iedere Baaz over haar ervaringen als ZZP’er. Vanuit de praktijk komt ze met allerhande tips waar je veel aan hebt. Ditmaal: ZZP’ers en MVO.
‘Bedrijven die op een maatschappelijk verantwoorde manier opereren streven niet alleen naar winst (profit), maar stellen daarnaast ook mens (people) en leefomgeving (planet) centraal. Zij zijn zich actief bewust van de uitwerking van hun activiteiten op mens, milieu en maatschappij. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een breed begrip. Behalve de maatschappelijke voordelen is het uitdragen van een MVO-filosofie marketingtechnisch interessant; het zal klanten aanspreken wanneer een bedrijf meer waarde wil toevoegen dan alleen geld te verdienen. Om MVO op een geloofwaardige manier toe te passen zal het echter verankerd moeten zijn in alle bedrijfsprocessen.’ (bron: marketingtermen.nl/begrip/mvo)
De meeste ZZP’ers zijn hier volgens mij niet bewust mee bezig. Hoewel dit natuurlijk afhankelijk kan zijn van de branche waarin jij werkzaam bent. Veel zaken doe je waarschijnlijk al onbewust goed, zoals het scheiden van afval, aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en werken op een veilige en gezonde werkplek. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van zaken waar je als ZZP’er mee te maken kunt krijgen. Ik geef je 5 tips waardoor jij ook een eerste stap kunt zetten naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

  1. Papier en Printen
  2. Reizen
  3. Afspraken
  4. Zet je apparatuur volledig uit
  5. Afval scheiden

Het orginele blog verscheen op Baaz.nl, lees hier het gehele blog.