Omschrijf jezelf eens in maximaal vijf zinnen.

Ik ben een gelukkig man. Een (gescheiden) vader van 3 kinderen van 8 tot 18 jaar, blij in de liefde en succesvol in mijn werk. Sustainable Change bestaat bijna 10 jaar, en ik heb er al veel in meegemaakt. Al veel veranderd, en meebewogen met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en met wat er in de markt gebeurt. Ik voel me erg thuis op Maliebaan 45.

Je bent officieel één van de bewoners van Maliebaan45. Vertel kort wat jouw bedrijf doet.

Ha, ik ben al bijna 10 jaar officieel één van de bewoners, en wel de allereerste bewoner als ik het goed heb 🙂 Vanuit mijn bedrijf, Sustainable Change bv, begeleid ik teams, organisaties, ketenverbanden en PPS/stakeholdergroepen. Ik help ze door moeilijke ontwikkelingsstappen heen te komen, hun netwerken te laten groeien en de samenwerking optimaal te laten verlopen. Ik werk vaak in het veld van duurzaamheid/sustainablility, maar ook vaak in situaties waar de samenwerking niet meer optimaal verloopt (crisis of conflict). Dat doe ik als facilitator, als begeleider, en vaak met een netwerk van zelfstandige professionals om me heen.

Welk talent breng jij mee naar Maliebaan45?

Nou in ieder geval niét het talent van Cappucino’s maken…de Latte Art laat ik graag aan Sharon 🙂 Als ik cliënten op bezoek heb waar ik indruk op wil maken, dan nodig ik ze én uit in de Stijlkamer van MB45, én ik vraag Sharon de Cappuccino te maken. Dat scheelt stukken. En impliciet betekent dat, dat mijn talent is dat ik anderen op hun talenten uitnodig mee te doen/inbreng te hebben. Dat doe ik ook zo in mijn begeleidingswerk.
mijn talent is dat ik anderen op hun talenten uitnodig mee te doen/inbreng te hebben

Andere bewoners hebben ook hun talenten. Op welke manier kunnen ze jou aanvullen? Waar heb jij behoefte aan?

Structuur. Een vaste plek. Helderheid over plek en positie. Zaken die niet verandert maar juist behouden moeten worden… Als intuïtieve creatieveling ben ik heel goed in out-of-the-box denken, alles omgooien, en meer avontuur. En de keerzijde is dat alle structurele processen zoals de administratie bijv. mijn zwakke plek zijn, Gelukkig heb ik hier Monique, mijn secretaresse (ook MB45), en haar collega’s. Ook iemand als Hanneke (mede bewoner Kessels & Smit) kan mij met website en IT-beheer ook goed aanvullen.

Verder ben ik gewoon wel een aardige jongen. Daarom voel ik me ook thuis op de Maliebaan, want daar zitten om de een of andere reden allemaal aardige mensen. Er is een warme en informele sfeer. Zonder dat zou ik niet kunnen blijven. Dat is denk ik de belangrijkste aanvulling van alle andere bewoners van MB45.