Bestemming onbekend, maar mooi!
“Stel: je krijgt een (bus) ticket met een bestemming naar keuze. Waar zou je naartoe gaan?” Het is een van de vragen die de Maliebaan45 reporter stelde aan Kirste den Hollander. Ze is sinds kort als adviseur werkzaam bij Kessels & Smit. Samen gingen zij in gesprek in en over haar bijzonderste ruimte in Maliebaan45: ‘de Bushalte’.

Startpunt
“Deze ruimte is voor mij vaak een startpunt van een klus, opdracht of samenwerking. Daarom vind ik de naam ‘bushalte’ zo kloppend: alsof ik iedere keer weer een nieuwe (over)stap in het onbekende maak. Van tevoren weet ik nooit precies wat we gaan doen, wat er gaat gebeuren en wat de uitkomst gaat zijn. Maar dat er iets moois of leuks uitkomt dat staat vast! Die gedachte levert een gezonde dosis spanning op. Iedere keer stap ik weer op een nieuwe bus, met een mooie eindbestemming.

Buiten
Weet je wat ik hier ook zo fijn vind? Het contact met buiten. Ik moet altijd even op gang komen en heb niet meteen een scala aan ideeën. Het helpt me dan om even voor mezelf uit te staren en om mezelf te laten gaan in de gedachten die ik heb. Bovendien zorgt de ruimte ervoor dat ik ondertussen goed kan luisteren en observeren wat mensen doen en zeggen. Wanneer ik dan eenmaal een idee krijg, dan ga ik er ook vol voor. De connectie met buiten neemt me nóg bewuster mee in het moment.

Noorderlicht
Als ik een busticket zou krijgen en ik zou mogen kiezen naar welke bestemming ik ga? Dan zou ik heel graag naar Finland willen. Om daar het noorderlicht te zien. Dat is ook iets waarvan je niet zeker weet of je het daadwerkelijk gaat zien. Je hebt geen idee hoe het er precies uit gaat zien, maar je weet dat het iets moois moet zijn. En als je er dan bent en je ziet het… in volle glorie… Dat moet iets onbeschrijfelijk gaafs zijn!”