Ontmoet Sanne Netten, in de Afrikamer
Maak kennis met Sanne Netten. Sinds 2014 is ze als zelfstandig ondernemer verbonden aan Kessels & Smit. Je komt haar tegen in de wandelgangen en in de ruimtes van Maliebaan45. In dit gesprek lees je over haar favoriete ruimte en hoe deze haar inspiratie biedt in haar werk. “Op het moment dat ik spannende gesprekken heb, boek ik altijd de Afrikamer. Deze ruimte geeft mij namelijk kracht en creëert verbondenheid.”

Foto
Mijn allereerste gesprek bij K&S was in de Afrikamer. Ik werd naar deze ruimte begeleid en het eerste wat ik zag, was die prachtige foto. Het valt je direct op wanneer je binnenkomt. Niet alleen omdat het een grote foto is, maar ook omdat hij zo mooi zwart-wit is. De vrouw op de foto straalt levenswijsheid en kalmte uit, hoewel ik ook verdriet zie in haar ogen. Als ik in deze ruimte zit, dan heb ik deze vrouw achter mij staan. Ik voel haar aanwezigheid.

Ronde Tafel
Als ik moeilijke gesprekken heb, voel ik me aangetrokken tot de Afrikamer. Met moeilijke gesprekken bedoel ik gesprekken met een opdrachtgever die ik spannend vind. Of gesprekken wanneer er nog geen verbinding is, of waarin we in een fase van kennismaken en vertrouwen opbouwen zitten. Dan vind ik dit een ruimte die ondersteunend is. Dit komt mede door de tafel in de ruimte. Ik houd namelijk van ronde tafels omdat je iedereen écht kunt zien. Bovendien leent de tafel zich er perfect voor om te observeren hoe de dynamiek in een gesprek verloopt.

Elementen van gelijk(waardig)heid
Ik moet aan een aantal dingen denken wanneer ik de ruimte op mijn persoonlijkheid betrek. Ik houd van vrijheid. Die voel ik door het heerlijke uitzicht op de tuin. Ik hecht daarnaast waarde aan een warme verbinding met mensen. De ronde tafel draagt daaraan bij en zorgt ervoor dat ik beter kan zien wat voor verhalen en behoeftes mensen hebben. Ik ga in gesprekken graag op zoek naar de verbinding met zowel het persoonlijke als het professionele verhaal. Ik probeer die aspecten met elkaar te combineren. Wat ook bijzonder is, is de naam van de ruimte: Afrikamer. In Afrika is ongelijkheid en het verlangen naar gelijkheid aan de orde van de dag. In deze ruimte voel en zie ik heel veel elementen van gelijkheid of gelijkwaardigheid. Daarom vind ik deze kamer ook zo mooi.

 

  • De vrouw op de foto is Frances Baard (1909 – 1997). Ze werkte als dienstbode en vervolgens als lerares. Ze werd een militant als gevolg van haar ervaringen van onderdrukking en uitbuiting in Zuid-Afrika.