De Maliebaan45 Reporter: Prachtige Boekpresentatie over Leren in tijden van Tweets, Apps & Likes

De mobiele telefoon
Donderdag 13 oktober stond in het teken van de boekpresentatie van Sibrenne Wagenaar en Joitske Hulsebosch. Zij schreven vanuit diverse invalshoeken over de invloed van sociale technologie op leren en werken. Aan het begin van de presentatie werd je direct tot denken aangezet. We werden meegenomen naar het jaar 1986, waarin we beelden zagen van afkeurende reacties op de komst van ‘de mobiele telefoon’. Bizar binnen wat voor een relatief korte tijd technologie niet meer weg te denken is. Als ik vandaag de dag de deur uitga zonder telefoon, loop ik direct terug. Dan kom ik maar te laat.

Knowmad
Ik raakte in gesprek met Jolanda. Zij was erg enthousiast en nam de term ‘knowmad’ mee naar huis.’ “De interactieve presentatie zorgde voor een perfect verhaal. We hebben ook met elkaar gekeken naar wat een knowmad is. Een ‘knowmad’ is creatief, heeft een rijk voorstellingsvermogen en is innovatief. Het is ook een netwerker, iemand die zelf focus heeft en vanuit openheid aan de slag gaat. Kortom: een grondhouding over de wijze waarop je in je werk staat, die in relatie staat met technologische ontwikkelingen.” Zelf beschik ik trouwens over een papieren agenda en schrijf ik de reacties op in mijn notitieboek. Ben ik dan wel een ‘knowmad’? Leuk om over na te denken.

Hier is het boek. En nu gaan we ermee aan de slag!
Marjolein vertelde erg positief over de boekpresentatie. “De presentatie was prachtig georganiseerd en sloot mooi aan op de inhoud van het boek. Het was ook een zeer verfrissende presentatie. Niet zo een van: ‘Hier is het boek en nu gaan we aan de borrel’. Maar: ‘Hier is het boek en nu gaan we ermee aan de slag’. Dat is ook iets wat perfect past bij de sfeer van Maliebaan45.” Prachtig toch? Als zo’n presentatie ook nog in verbinding met de ruimte staat.