“De sfeer en ruimte waarin ik werk”
Eerder ontmoetten we Sanne Netten in de Afrikamer. Maar ook Ton ten Broeke, organisatieadviseur bij Kessels & Smit, zit het liefste hier. Dezelfde ruimte, maar een ander verhaal. De Maliebaan45 reporter ging met hem in gesprek. “Als de Afrikamer bezet is, dan baal ik.

Ronde tafel
Ik bewaar goede herinneringen aan deze ruimte. Hier begon het, toen ik ruim 3,5 jaar geleden met collega’s proostte op de samenwerking met Kessels & Smit. Sindsdien zit ik zo vaak mogelijk in deze ruimte, als ik op de Maliebaan ben. Het karakter van de Afrikamer wordt voor mij gekenmerkt door de ronde tafel. Aan een ronde tafel is er niet één iemand die aan het hoofd zit en het voor het zeggen heeft. We zijn gelijkwaardig. Iedereen heeft evenveel ruimte aan deze tafel.

Een klankbord
Ik vind de foto van Frances Baard erg prettig. Ik zie haar ook als een soort klankbord. Iemand aan wie ik vragen kan stellen. Wat valt haar op als ze me bezig ziet? Ze ziet er namelijk uit als een heel wijze vrouw. Iemand die veel heeft doorstaan en meegemaakt. Ik denk overigens dat ze zou zeggen: “Hou je vooral bezig met dat wat je interesseert, het vak van veranderkunde.”

Mijn volleybalteam
Ik zou mijn volleybalteam hier graag eens uitnodigen. Zij hebben namelijk geen idee wat voor werk ik doe. Ik hoor iedereen al vragen stellen: “Wat doe je nou eigenlijk heel de dag aan zo’n tafel, Ton? We zien nergens een product!” Met een wijntje of biertje erbij zou ik ze laten zien wat ik doe in mijn werk. Ik zou het hebben over teamdynamieken en dan zou ik dat betrekken op ons volleybalteam. Zo kunnen ze de sfeer proeven waarin ik werk.”