Betekenisvolle ontmoetingen in een bijzondere omgeving.

Deze waarde heeft ons pand voor mijzelf. Ik zet me er graag voor in dat dit voor vele anderen een mooie ontmoetingsplek is. In mijn werk als adviseur bij Kessels & Smit houd ik mij bezig met het maken van productieve combinaties: het verbinden van mensen, talenten en ambities. Maliebaan45 is de plek waar dat gebeurt! Een historisch pand waar mensen innoveren, waar rust en reuring elkaar afwisselen in een creatieve en functionele omgeving.

Sinds mijn jeugd kom ik al op de – voor mij – mooiste straat van Utrecht. Het groen, de rust en schoonheid van deze toch stedelijke plek maakte toen al een diepe indruk. ‘Je zou hier maar wonen, werken, leven’ dacht ik regelmatig.

Nu dat zo is, geniet ik ervan om deze omgeving samen te maken met de medebewoners van het pand. Hoe kunnen we het pand zo inrichten dat iedereen er zijn weg vindt en zich thuis voelt? Wat hebben bewoners voor ruimtes nodig? En op welke manier creëren we ruimte voor nieuwe ontmoetingen en combinaties

Ik duik met veel plezier in het verleden van het pand en de Maliebaan. Dat inspireert mij om hier een fijne plek te maken. Het pand is vroeger een woonhuis geweest, van een rechter, een lerares en een arts. De laatste stelde zo’n 60 jaar geleden zijn huis ter beschikking als rusthuis. De Maliebaan is ooit aangelegd om met spel de studenten naar Utrecht te trekken. Het bestond een tijd lang uit buitenplaatsen voor de rijken. Het is het oudste fietspad van Nederland. In de oorlogsjaren woonden ondernemers, heiligen, Duitsers en verzetsstrijders gelijktijdig aan de Maliebaan.

Een straat vol historie, met spel, ontspanning, vooruitstrevendheid en tegenstellingen. Dat wil ik voort laten leven op de bijzondere werkplek die Maliebaan45 is!