Paul is ondernemer en adviseur.
In 1996 was Paul mede-oprichter en partner van Kessels & Smit, The Learning Company . The Learning Company is een gezelschap van 50 enthousiaste professionals die werken aan individuele, organisatie- en maatschappelijke ontwikkeling. Kessel & Smit, zit gevestigd aan de maliebaan nummer 45. Toen in 2008 het pand te koop kwam, nam hij als ondernemer het initiatief om Maliebaan45 te maken tot wat het nu is: een mooie, comfortabele  en inspirerende plek voor innovatieve professionals, organisaties en groepen.
Voortbouwend op de ervaring met Maliebaan45, opende in augustus 2012 een nieuwe onderneming haar deuren: ‘OPEN collaborative city workspaces’, gestart met een moderne co-working ruimte in de binnenstad van Johannesburg . In 2015 kwam er een tweede innovatiehub, aan de Waterfront in Kaapstad . In de komende 3 jaar komen er nog 8 nieuwe hubs bij.

Paul’s fascinatie zit in het vinden van aanpakken voor vraagstukken waarvoor ‘meer van hetzelfde’ niet meer werkt. Het zoeken naar nieuwe perspectieven en inslaan van nieuwe wegen is een proces dat spannend, uitdagend en inspirerend is. Het vraagt ook vaak het creëren van ruimte waar die niet lijkt te zijn, het ontwikkelen van nieuwe perspectieven, het vinden van een houvast zonder dingen vast te leggen, het durven aangaan van een avontuur met onzekere uitkomst, het verbinden van persoonlijke passies tot krachtige samenwerking, het samen lerend aan de slag zijn en tot resultaat komen.

Maliebaan45 is een prima basis om dit in de praktijk te brengen!